JouniOvaska

Hallituskriisi uhkaa

Menneellä viikolla pantiin liikenne-, kulttuuri- ja tasa-arvoasiat uusjakoon vasemmistoliiton lähdettyä lätkimään hallituksesta. Kun pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ilmoitti luopuvansa tehtävistään kesän puoluekokouksessa, epävarmuus hallituksen kyvystä johtaa maata kasvoi kertaheitolla huippulukemiin. Toisen päähallituspuolueen mahdollinen puheenjohtajavaihdos oli jo saanut aikaan spekuloinnin hallituksen kyvystä jatkaa. Vasemmistoliiton lähtö ja tulevat henkilövaihdokset eivät ainakaan paranna hallituksen toimintakykyä. Miten puolueet saavat rivit suoriksi hallituksensa taakse, jos ja kun kevään ja kesän aikana nähdään repivät linjariidat puheenjohtajakamppailuissa? Esimakua tähän soppaan on ansiokkaasti tarjoillut ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne. Tilanne kokoomuksessa ei ole yhtään sen helpompi: kunta- ja sote-uudistusten epäonnistuneet yritykset ovat suututtaneet maakuntien satraapit. Hallitusohjelma on toki sen hyväksyneiden puolueiden mutta myös johtajiensa näköinen. Kun ohjelma on pettänyt monilta osin, on syytä luoda uusi ohjelma täysin uudelta pohjalta. Vaalien kautta. Ilmassa on kaikki hallituskriisin ainekset. Moni hallituspuolueiden edustaja on pettynyt johtajiensa ajamiin huonoihin kompromisseihin. Laimenneesta sixpackista halutaan nopeasti eroon, eikä vain oppositiossa. Nyt kaivataan vastuunkantajia. Kuka on valmis hajottamaan hallituksen? Kaikista epävarmuustekijöistä huolimatta pääministeri Katainen ansaitsee kiitokset. Hän on onnistunut puolueensa puheenjohtajana sekä ministerinä. Hän on ollut konsensuksen rakentaja, neuvottelija ja kompromissien luoja. Katainen on siivittänyt kokoomuksen vaalivoittoon kerta toisensa jälkeen. Siinä on tavoitetta muillekin puoluejohtajille. Toivotan väistyvälle pääministerille menestystä valitsemallaan uralla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

Jouni,
miten ihmeessä Katainen ilmoitti erostaan ENNEN EU-vaaleja ??

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Katainen on siivittänyt kokoomuksen vaalivoittoon kerta toisensa jälkeen"

Kova on ollut hinta Suomelle ja suomalaisille kun mainostoimiston suunnitelmien mukaan on menty. Ennätysmaarä työttömiä varmaan kiittää Kataista Suomen konkurssipolitiikasta.

Veikko Kuivanen

Ah, ihanaa syvällistä analyysiä ja näkemyksellistä tekstiä. Hieno lukea todellisen tietäjän kirjoittamia lauseita. Mikä argumentointi, mikä ajatuksen lento. Kerro vielä, kenen johdolla viime vuodet olisivat olleet tyystin erilaisia ja eläisimme nyt maanpäällisessä onnelassa?

Käyttäjän JouniOvaska kuva
Jouni Ovaska

Sitä en tiedä, Veikko. Tiedätkö sinä?

Toimituksen poiminnat